Terapi for børn - Hvordan ser et generelt forløb ud?

Vi tilbyder ikke børnepsykologer, men vi kan henvise dig til den helt rette psykolog, som kan foretage terapi for dine børn. Hvad end dit barn må lide af eller behøver hjælp til, stræber vi efter at løse det sammen med dig og henviser dig efter dine behov og ønsker.

terapi for børn

ET GENERELT FORLØB i Terapi for børn

Terapi for børn har ofte en tilgang til terapi, hvor der er fokus på en tæt relation til forældre, primære voksne eller familie. Som forælder eller voksen er du den primære omsorgsperson, og du vil ofte i et forløb inddrages og indgå i et tæt samarbejde med terapeuten.

Du inddrages og får redskaber til, hvordan du håndterer dit barn, og praktiske råd om, hvordan du bedst muligt støtter dit barn. Formålet med terapi for børn er nemlig, at du som forælder får en forståelse for dit barn og den tilhørende adfærd. Gennem terapi med dit barn, vil du få en dybere forståelse for dit barn, og hvorfor barnet reagerer og har den adfærd, som det har.

Samarbejdet med familie eller voksne har til formål at udvikle adaptive strategier, så du kan navigere i barnets bekymringer. For de yngre børn designes der ofte forløb, som har til formål at fremstå sjove og inddragende, så et terapi forløb virker tiltalende for barnet. Derfor benytter terapeuter sig ofte af leg og læring, og de tilpasser hvert et forløb efter det individuelle tempo.

Alle forløb er forskellige og indrettes efter, hvordan barnet eller den unge præsenterer sig selv på, og det er altid gældende for de fleste terapeuter.

Målet med terapi for børn

Terapi for børn kan fremme barnets sociale og følelsesmæssige læring og bidrage til at forbedre færdigheder, indenfor både det sociale og tilknytning, samt øge selvtillid hos barnet. Derudover giver børneterapi barnet bedre muligheder, for at regulere og navigere i følelser og træffe rette valg.

Terapi for børn - typiske problematikker og behandlinger?

Der findes mange forskellige forløb, og vi vil gerne hjælpe dig med at finde det helt rette. Typisk findes der flere forskellige problematikker og behandlinger, hvilket blandt andet kan være følgende:

  • Humør- og angst problemer
  • Autismespektrumsforstyrrelser
  • Adfærdsmæssige problemer
  • Problemer med selvværd
  • Problemer med tilknytning
  • Udvikling af sociale færdigheder
  • Kommunikationsproblemer
  • Modstandsdygtighed

Hvilke behandlinger benyttes til børn?

Alt efter, hvilken adfærd dit barn eller børn udviser, anvendes der forskellige metoder og teknikker herunder CBT (cognitive behavioral therapy), skema terapi, systemisk terapi, dialektisk adfærdsterapi og psykoedukation.

Et forløb med børn vil for det meste have en opstart, hvor terapeuten vil tage en samtale med de relevante voksne eller forældre for at indsamle historien bag og relevante informationer om barnet. Herefter vil både forældre og barnet samles til et møde, og efterfølgende vil sessionerne tage udgangspunkt i barnet alene. Det giver en form for tryghed i begyndelsen, hvor barnet efterfølgende kan være i terapi alene med terapeuten.

Det er ofte også muligt at komme med hele vejen i terapien, hvis dette er ønsket. De fleste skræddersyr et forløb, som planlægges sammen med dig, så det bedst muligt passer dig og dit barns behov og ønsker.

Man vil, som terapeut, gå ind og analysere dit barns individuelle behov og situation, og orientere sig i dit barns specifikke behov og styrker. Dette sker i tæt samarbejde med dig eller familie, så man fælles finder den bedste vej frem.

Alle børn er forskellige, og de behøver forskellige tilgange og metoder, og derfor ser en terapeut løbende på evaluering, så dit barns terapi tilrettelægges og afvikles med mest udbytte.

Kontakt os

Har du spørgsmål til terapi for børn, brug for en henvisning til terapi for børn, dit barns situation eller generelt, hvordan et forløb kan se ud, er du velkommen til at kontakte os på mail: kontakt@psykologerne-koebenhavn.dk , telefon: +45 31 20 23 21 eller ved hjælp af kontaktformularen her på siden.

Hør om vores behandling

Udfyld venligst formularen nedenfor, og vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Vores terapeuter

Vi er en gruppe af erfarne psykologer og terapeuter hos Psychology Group, som tilbyder psykologiske ydelser til personer på både dansk og flydende engelsk. Vi kan også hjælpe, hvis du søger terapi på spansk, tysk eller norsk. 

Lene 2

Lene Bisgaard, M.S.

Peter MacFarlane, Ph.D.​

Klinikleder, diagnosticering, klient-centreret terapi og emotionsfokuseret terapi.

Hanne-Berit_ny

Hanne-Berit Hahnemann, M.A. ​

Parterapi, angst, misbrug, personlighedsforstyrrelser, depression og stress.

Vores behandlingsområder

Vi tilbyder terapi til individuelle voksne og børn, par, og familier. Du vælger selv eller får tildelt den terapeut som bedst kan hjælpe dig gennem dine specifikke problemstillinger.

Personlighedsforstyrrelse

Forstå og lær at håndtere emotionelle reaktioner

Kognitiv terapi

Forbedr eller styrk det mentale helbred med kognitiv terapi

Angst

Få styr på din angst med behandling gennem psykoterapi

Spiseforstyrrelse

Behandling af alle spiseforstyrrelser

Depression

Depression er unik og findes i forskellige sværhedsgrader

Parterapi

Identificer uhensigtsmæssige mønstre i forholdet og opnå bedre kommunikation

Stress

Find årsager og se løsninger med terapeutisk hjælp

Traume

Få redskaber til at bearbejde traumatiske oplevelser