Spiseforstyrrelser - få hjælp i København

Hos Psychology Group hjælper vi forskellige mennesker med vidt forskellige behandlinger, og vi kan blandt andet hjælpe dig med at bearbejde spiseforstyrrelser.

spiseforstyrrelser

Behandling af spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er komplekse, og der findes mange forskellige former for spiseforstyrrelser. En spiseforstyrrelse udvikles ofte grundet risikofaktorer og miljømæssige påvirkninger. Det kan derudover også skyldes genetiske sårbarheder, personlige temperamenter, køn og sociokulturelle påvirkninger. 

En spiseforstyrrelse betegnes som en psykisk lidelse og er kendetegnet ved et forvrænget og unaturligt forhold til mad og spisevaner. Det indebærer både højt indtag af mad, minimalt indtag af mad, store udsving i vægt på grund af madvaner eller meget andet. Lidelsen kommer til udtryk på mange måder, og ofte oplever man ikke lidelsen, før den er infiltreret i hverdagen og adfærden.

Det er individuelt, hvordan sygdommen udvikler sig, og den kan variere fra person til person. I vores behandlinger trækker hver person derfor sine egne erfaringer, styrker og færdigheder med ind i forløbet, og vi ser sammen på en passende behandling. Disse styrker og svagheder benytter vi i behandlingsmålet.

Vi skræddersyer derfor hvert enkelt forløb, og vi arbejder samarbejdsorienteret, for at kunne hjælpe bedst muligt. Vi ved, at der skal tages højde for enkelte behov og præferencer, og vi behandler derfor alle forskelligt. 

Hvilke spiseforstyrrelser findes der?

Der et utal at spiseforstyrrelser, og nogle mennesker udvikler også flere forskellige spiseforstyrrelser samtidigt. Herunder ser du et uddrag af mulige spiseforstyrrelser:

  • Anorexia Nervosa
  • Bulimia Nervosa
  • Binge Eating Disorder
  • Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID)
  • Anden specificeret spise- eller ernæringsforstyrrelse (OSFED)

Medfølgende lidelser

Ofte kommer spiseforstyrrelser ikke alene, og patienterne oplever også andre psykologiske lidelser. De mest almindelige følgelidelser er angstlidelser, dårligt humør, depression, samt traume- og stresslidelser. Disse kræver også behandling samtidigt.

Ved et forløb hos Psychology Group søger vi at finde bagvedliggende faktorer for spiseforstyrrelsen, og vi forsøger at behandle disse underliggende årsager. Vi ser også ind i spiseadfærd og håndteringen af dette.

Behandling i højeste kvalitet

Da spiseforstyrrelser er komplekse, er det essentielt for os, at behandlingen er evidensbaseret, individualiseret og sker i et arbejde mellem diætister, psykologer og praktiserende læger.

Vores behandlinger tager derfor udgangspunkt i sammenspillet mellem de psykologiske, ernæringsmæssige og fysiske aspekter af lidelsen. Vi har derfor stort fokus på at have behandlinger af højeste kvalitet med øje for individet, og hvor der er andre fagligheder indblandet.

Tilsyn af læge

Helbredet er hos os højeste prioritet. Nogle spiseforstyrrelser kan være livstruende, og det er vigtigt for os, at vores patienter er under lægeligt tilsyn under forløbet. Hvis der skulle opstå livstruende situationer eller perioder, kan lægen gribe ind og hjælpe, om nødvendigt.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål angående behandlingerne, dine muligheder eller din situation, så er du velkommen til at kontakte os.

Du kan kontakte os via kontaktformularen her på siden, på telefonnummeret: +45 31 20 23 21 eller på mail: kontakt@psykologerne-koebenhavn.dk.

Vi udfører behandlinger på både engelsk og dansk, så bor du i Danmark og mangler behandling, men er engelsktalende, så kan vi hjælpe.

Hør om vores behandling

Udfyld venligst formularen nedenfor, og vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores terapeuter

Vi er en gruppe af erfarne psykologer og terapeuter hos Psychology Group, som tilbyder psykologiske ydelser til personer på både dansk og flydende engelsk. Vi kan også hjælpe, hvis du søger terapi på spansk, tysk eller norsk. 

Lene 2

Lene Bisgaard, M.S.

Peter MacFarlane, Ph.D.​

Klinikleder, diagnosticering, klient-centreret terapi og emotionsfokuseret terapi.

Hanne-Berit_ny

Hanne-Berit Hahnemann, M.A. ​

Parterapi, angst, misbrug, personlighedsforstyrrelser, depression og stress.

Vores behandlingsområder

Vi tilbyder terapi til individuelle voksne og børn, par, og familier. Du vælger selv eller får tildelt den terapeut eller psykolog som bedst kan hjælpe dig gennem dine specifikke problemstillinger.

Personlighedsforstyrrelse

Forstå og lær at håndtere emotionelle reaktioner

Kognitiv terapi

Forbedr eller styrk det mentale helbred med kognitiv terapi

Angst

Få styr på din angst med behandling gennem psykoterapi

Spiseforstyrrelse

Behandling af alle spiseforstyrrelser

Depression

Depression er unik og findes i forskellige sværhedsgrader

Parterapi

Identificer uhensigtsmæssige mønstre i forholdet og opnå bedre kommunikation

Stress

Find årsager og se løsninger med terapeutisk hjælp

Traume

Få redskaber til at bearbejde traumatiske oplevelser