Parterapi hos Psychology Group

Søger du hjælp i form af parterapi til at forbedre dit forhold eller blot opnå en bedre kommunikation? Så kan vores kompetente parterapeut Hanne-Berit  Hahnemann tilbyde behandling for dig og din partner. 

Afspil video om Video Preview Couples Therapy

Hvilke behandlingsområder kan vi hjælpe med?

Vi kan foretage behandling og parterapi indenfor mange områder. Alle forhold er forskellige og alle har forskellige behov at se ind i. Nogle af de områder vi bevæger os indenfor i vores parterapi er:

  • Nedbryde modstridende kommunikation
  • Belyse cykliske mønstre, som er skadelige for forholdet
  • Identificere negative adfærds- og kommunikationsmønstre, som påvirker jeres forhold negativt
  • Hjælpe med at kommunikere problematikker og arbejde med bearbejdninger for at undgå magtkampe
  • Styrke og øge intimiteten og kærligheden mellem jer
  • Reparere mønstre efter større tillidsbrud eller anden traumatisk oplevelse
  • Håndtere stressfaktorer

Vi benytter os meget af “lektier” i vores parterapi, da små hjemmeøvelser ofte bidrager positivt til forløbet hos Hanne-Berit. Disse øvelser og lektier vil tage udgangspunkt i det, som vi arbejder med i jeres parterapi. 

Hvorfor tager man i parterapi?

Der kan være meget individuelle grunde til, at par opstarter et forløb eller behandling hos en parterapuet, og vi ser mange forskellige behov, problemstillinger og bevæggrunde for at begynde en parterapi. 

Kommunikation:

Vi oplever i meget høj grad at folk søger hjælp hos parterapueter grundet kommunikationsvanskeligheder i forholdet. Det er essentielt i et parforhold at man er i stand til at forstå hinanden og have empati, forståelse og er åben for kommunikation. Det gælder verbal såvel som non-verbal kommunikation. 

Der er ofte 4 kommunikations “fælder”, som de fleste par møder. Det et ofte selve kommunikation og ikke konflikten, som udløser problemerne: 

Forsvarsreaktioner

Foragt

Kritik af sin partner​

Stonewalling​

Det er vigtigt at se på disse fælder i forholdet og i arbejdet med disse opnår man et sundere og mere lyttende forhold. Når vi kritiserer, foragter og stopper kommunikationen danner i rammer om et usundt sted, hvor der ikke er plads til diskussion. 

Vores parterapi vil derfor se nærmere på at adressere disse områder for jer, og hvordan I kan arbejde på disse. Dertil hvordan I formår at tale sammen og diskutere på en sund måde. 

Konflikter:

Ofte ses konflikter som noget negativt, men det er håndteringen af dem, som kan udløse problematikkerne, og ikke konflikterne i sig selv. Vi mener, at man kan nærme hinanden mere efter konflikter, da dette kan fremme konflikthåndteringen og dermed styrke samarbejdet. 

Forskningen fortæller os dog, at det ikke er alle konflikter og problemer, som skal løses, men at det er kommunikationen om problemerne samt deres vigtighed som er altafgørende. Det er derfor vigtigt at kunne skelne mellem uløselige og løselige problemer, hvilket parterapi også kan hjælpe med:

Løselige problemer:

Dette er ofte problemer, hvor I kan finde en fælles løsning, og som kan implementeres i hverdagen.

Disse problemer og konflikter angående huspligter og børneopdragelse. Løsningen er at kunne arbejde med de 4 kommunikations “fælder”.

Uløselige problemer:

Disse problemer bunder ofte i personligheds forskelle, forskellige værdisæt, livsstil og generelle grundsyn. Disse uløselige problemer ender ofte i diskussioner uden ende.

Løsningen er at kunne identificere dem og anerkende forskelle, hvilket mindsker antallet af konflikter.

Du er altid velkommen til at kontakte os angående spørgsmål til parterapi, eller en snak om dine behov, og hvordan et muligt forløb kunne se ud.

Hanne-Berit​

Hanne-Berit er uddannet psykoterpeut i USA, og hun hjælper derfor ikke blot danske par, men kan også tilbyde parterapi på engelsk. 

Hun benytter sig af en tilgang og metode kaldet “The Gottman System”, som er en grundig forsket metode indenfor parterapi. 

parterapi i København

Hør om vores behandling

Udfyld venligst formularen nedenfor, og vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores terapeuter

Vi er en gruppe af erfarne psykologer og terapeuter hos Psychology Group, som tilbyder psykologiske ydelser til personer på både dansk og flydende engelsk. Vi kan også hjælpe, hvis du søger terapi på spansk, tysk eller norsk. 

Lene 2

Lene Bisgaard, M.S.

Peter MacFarlane, Ph.D.​

Klinikleder, diagnosticering, klient-centreret terapi og emotionsfokuseret terapi.

Hanne-Berit_ny

Hanne-Berit Hahnemann, M.A. ​

Parterapi, angst, misbrug, personlighedsforstyrrelser, depression og stress.

Vores behandlingsområder

Vi tilbyder terapi til individuelle voksne og børn, par, og familier. Du vælger selv eller får tildelt den terapeut eller psykolog som bedst kan hjælpe dig gennem dine specifikke problemstillinger.

Personlighedsforstyrrelse

Forstå og lær at håndtere emotionelle reaktioner

Kognitiv terapi

Forbedr eller styrk det mentale helbred med kognitiv terapi

Angst

Få styr på din angst med behandling gennem psykoterapi

Spiseforstyrrelse

Behandling af alle spiseforstyrrelser

Depression

Depression er unik og findes i forskellige sværhedsgrader

Parterapi

Identificer uhensigtsmæssige mønstre i forholdet og opnå bedre kommunikation

Stress

Find årsager og se løsninger med terapeutisk hjælp

Traume

Få redskaber til at bearbejde traumatiske oplevelser