Individuel terapi - Få mod på livet med behandling

Vi kan hjælpe dig med individuel terapi. Ud over at behandle specifikke humør-, angst- og personlighedsforstyrrelser ser vi ofte klienter, der kæmper med at sidde fast i deres liv, og som føler at de ikke er gode nok, eller ikke helt forstår, hvorfor de føler disse negative tanker. 

individuel terapi

INDIVIDUEL TERAPI

I disse svære tider, kan en individuel terapi samtale, med en professionel psykolog eller terapeut, være en god hjælp for dig. Gennem samtalerne vil det problem, der ligger til grund for henvendelsen, ofte forsvinde eller minimeres, hvilket giver plads til at nye forståelser, og idéer kan udvikles og opdages. 

En depression kategoriseres som en psykisk lidelse.

Hos Psychology Group kan vi hjælpe med behandling af en depression, men også en del andre mentale kriser og psykiske lidelser, såsom spiseforstyrrelse, angst og stress.

Flere oplever ofte flere mentale kriser end blot depression, og vi kan derfor hjælpe med en samlet behandling, og hjælper dig, hvor du står. 

Individuel terapi kan være noget for dig, hvis du oplever:

  • Lav selvtillid eller lavt selvværd
  • Motivationsvanskeligheder, udsættelse, følelse af at være fastlåst
  • Frygt, undgåelse og manglende forbindelse
  • Ukontrollerede følelsesmæssige reaktioner, herunder vrede eller gråd
  • Relationsvanskeligheder og ensomhed
  • Eksistentielle spørgsmål (f.eks. livsformål, søgen efter mening, lykke.

Selve terapien

I terapi kan du finde nye og mere brugbare måder at tænke på, både om dig selv og om dine omgivelser. At ændre nogle af disse uhensigtsmæssige måder at tænke og føle på kræver stor indsigt og selvforståelse, hvilket bedst opnås i den terapeutiske relation med en dygtig terapeut.

Den individuelle terapi former sig i samtaler, som er koncentreret om de emner, der har særlig betydning for dig, og som har udgangspunkt i dine egne personlige oplevelser. 

Hvert individuelle samtaleforløb er skræddersyet efter dine behov og tilrettelagt i det tempo, som passer dig, med regelmæssige samtaler i et enten kort eller længerevarende forløb.

Vi vil i fællesskab arbejde med nogle af de frustrationer, problematikker eller sorger, som fylder meget for dig. Vores rolle er at hjælpe dig med at få øje på det, du ikke selv kan se. Dette kan eksempelvis være uhensigtsmæssige mønstre og forsvarsmekanismer, som kan forhindre dig i at være tro mod dig selv og opnå det liv, du ønsker

Første skridt mod et gladere liv

De første skridt i individuel terapi omfatter hjælp til at beskrive dine bekymringer, din historie og mulige årsager til dine frustrationer. Derefter identificerer vi, hvilke positive forandringer, som kan gavne dig, og hvordan du kan opnå dem, så du kan opnå dit fulde potentiale og blive gladere for både dig selv, dine relationer og tilværelsen. 

Det er vigtigt for enhver individuel terapi, at du og din terapeut samarbejder tydeligt om beskrivelsen af dine vanskeligheder og potentielle løsninger. Gennem samtalerne er vi derfor meget opmærksomme på at give dig plads til at åbne dig op, så du kan være ærlig, om det du fortæller. 

Ved at stille opklarende spørgsmål, vil vi ligeledes have fokus på, hvordan du fortæller din historie, og hvilke følelser dine udtalelser giver dig i forhold til både fysiske og emotionelle reaktioner. På den måde, kan vi hjælpe dig med at opdage og bearbejde nogle af de mere ubevidste eller skjulte vanskeligheder, som kan hæmme og begrænse dig i dit liv. 

Det er ligeledes vigtigt, at behandlingsmetoderne er beskrevet af din terapeut. Gennemsigtighed er ofte en af nøglerne til at komme videre. 

Vores individuelle samtaler varer typisk en time og forløber over et bestemt antal gange alt efter det individuelle behov. 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål angående individuel terapi, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan kontakte os via kontaktformularen her på siden, på telefonnummeret: +45 31 20 23 21 eller på mail: kontakt@psykologerne-koebenhavn.dk

Hør om vores behandling

Udfyld venligst formularen nedenfor, og vi vender tilbage indenfor 24 timer.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores terapeuter

Vi er en gruppe af erfarne psykologer og terapeuter hos Psychology Group, som tilbyder psykologiske ydelser til personer på både dansk og flydende engelsk. Vi kan også hjælpe, hvis du søger terapi på spansk, tysk eller norsk. 

Lene 2

Lene Bisgaard, M.S.

Peter MacFarlane, Ph.D.​

Klinikleder, diagnosticering, klient-centreret terapi og emotionsfokuseret terapi.

Hanne-Berit_ny

Hanne-Berit Hahnemann, M.A. ​

Parterapi, angst, misbrug, personlighedsforstyrrelser, depression og stress.

Vores behandlingsområder

Vi tilbyder terapi til individuelle voksne og børn, par, og familier. Du vælger selv eller får tildelt den terapeut eller psykolog som bedst kan hjælpe dig gennem dine specifikke problemstillinger.

Personlighedsforstyrrelse

Forstå og lær at håndtere emotionelle reaktioner

Kognitiv terapi

Forbedr eller styrk det mentale helbred med kognitiv terapi

Angst

Få styr på din angst med behandling gennem psykoterapi

Spiseforstyrrelse

Behandling af alle spiseforstyrrelser

Depression

Depression er unik og findes i forskellige sværhedsgrader

Parterapi

Identificer uhensigtsmæssige mønstre i forholdet og opnå bedre kommunikation

Stress

Find årsager og se løsninger med terapeutisk hjælp

Traume

Få redskaber til at bearbejde traumatiske oplevelser